Иска ми се в шепа да те сложа
и тъй винаги да си при мене,
като вълшебна фигурка от восък -
истинска и толкова неземна.
В мисъл да те скрия, ако можех,
като малка девствена въздишка.
В кибритена кутийка да те сложа
и да ме грееш, когато си поискам.
Де да можех в стих да те заключа!
Да можех в рамка да те окача!
Но ти любов си и за тебе ключът
може да е само свобода.
© Мариян All rights reserved.