Jul 20, 2023, 11:51 AM

Паметен накит 

  Poetry
128 0 0

 

Животът ниже броеница от цветни камъчета ред по ред, 
и ден след ден
не ги подбира - големи, малки, кръгли, пъстри, 
груби, остри,
чисти, мръсни, всякакви и колкото си щеш.
На тях - изписани съдби и кръстопъти,
Човекът в избора си извървял.
Къде - в безумие направил грешки,
има друми, в които е успял. 

 

Отмята камъче поредно, 
дали било е скъпоценно - време иска да се отчете.
Накита ще го завърши, когато и на неговото "колело" му дойде ред да спре. 

 

Дано е жилава и дълга на броеницата връвта,
скъпоценни камъчета да навървя,
оставящи в наследство паметна следа!
                 
                                   Красимира Генева 
                                       гр.Бяла/Варна

                                         ( 18.07.2023)

© Красимира Генева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??