Искаш ли паметник да оставиш
засади си секвоя.
Пирамидите тя надживява.
До второ пришествие стига.
Ако пироман не я изгори.
Ако гръм не я удари.
В пустините цвете живее -
13000 години живот достига.
Жаждата не познава.
Книги не е чело.
Върху теории не разсъждава.
Държави и корпорации
не управлява.
Скромно остава.
Самотно - без самота.
Мъдро - без мисълта.
Постоянно - без суета.
Вярно на себе си -
като смъртта.
Безсмъртната билка
на даоски маг.
Цвят на вечността.
Печат на мечтите.
Надежда за старчески крака.
Ориентир за орлите!
© Младен Мисана All rights reserved.