Mar 28, 2021, 7:43 AM

Парцалените хора 

  Poetry » Humour
601 0 0

Шарени парцали с надписи, цветя
С багри, комикси, райета
Като Тържествено развяти знамена
Парадно крачещи по градските павета

 

Кой от кой по изтукани
Да представи своя важен атрибут
Под лица неузнаваеми смълчани 
Ръководени от неизвестен шут

 

Модата парцалена като продукт 
В която всеки иска да е водещ
Да наложи своя нов боклук
Атрактивно Да покаже че е можещ

 

Колективно одобрен от парцалените хора
В обществото блеснал уникат
И за всеки ужким с нова роля
Но в стария мухлясал плат

 

Съществуването без което немислимо
В парцален свят от дрипи шит
В който всичко е необяснимо 
Но пък свой парцал не можеш да скроиш

 

Скоро в банята и в кенефа
Ще се носи тоз велик продукт
И докато няма заповед от шефа
Спи поне без тоз парцал на пук

 

И така парцалените хора 
стават  с парцалени души
Всеки знае луд умора нема 
Туй началото е на парцалени мечти. 

 

Жана Лайт

© Jana Light All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??