Dec 12, 2020, 10:41 PM

Парченце шоколад 

  Poetry » Love, Other
140 1 3

 

 

Едно парче от шоколада
във шкафче някъде лежи.
От тебе беше изненада
след много време, тежки дни…

 

Дойде. Блуждаеха очите.
Ти май дори не ме видя,
а аз вълнувах се и питах
дали навън вали снегът,

 

че ледена ти бе душата…
Мълчеше, както и преди.
Къде остана топлината
изправяла ме в тъжни дни?

 

Тогава нищичко не питах.
Аз тръпнех цяла и летях!
И всичко с лекота постигах,
и цялата усмивка бях.

 

Сега парченцето увито
във малко късче целофан,
прибрах – дори от мене скрито,
да не напомня минал плам…

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??