Парченце щастие ти на ближния подари.
Дай му част от себе си, не се жали.
И той човек е както теб и мен,
но съдбата наказала го е строго,
отнела му е чувството любов...
Как би се почувствал, ако ти бе
сега онзи бездомник, измръзнал от студ,
държащ в ръцете си бутилка за утеха?
© Ноно Якимов All rights reserved.