Dec 5, 2021, 10:50 PM

Пародия за инвалиди 

  Poetry » Civilian
452 1 4

Пак е трета дата,

в годината дванайсти ден,

декември е, за който смята,

за празник на инвалидите определен.

 

Наказани от тебе, Господи,

като червеи да вървят напред,

карат ги да вдигат тостове,

да врътнат пореден банкет.

 

Отлежала ракия парлива,

червеното вино искри,

от тях болката си отива,

хранят надеждата до зори.

 

Махмурлук с болка в главата,

утро с истина гола,

на и здравето са останали в механата,

бастуна подпрян е на стола!?

 

P.S. Победата се празнува, загубата не! Срам ме е, защото аз съм един от тях на 100%, че болката се използва от политици - лицемери, с различен цвят на косата, от разни намазани пехливани с комерсиална цел и аз нищо неможах да направя! Неможах също да разбера къде се крие ,,Съюза на инвалидите" и не взема отношение по въпроса ,, Системата ни убива" вече две години???? Простете за многословието Откровенци!

 

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??