Jul 13, 2020, 10:57 AM  

Патиланци днес - в душите 

  Poetry » For kids
1855 11 29

В умалелите ни дрешки,
детството се гуши скрито.
От игрите ни лудешки,
панталонките пробити.

 

Топки, ластик и фунийки,
колелета, жмичка, прашки...
С лютеница - на филийки,
се омазвахме, юнашки.

 

Каубои, индианци,
тичаха из махалата.
Бабите на патиланци,
хващаха се за главата.

 

Всяка рана - ден - до пладне,
никога белята съща.
Вечер капнали и гладни,
с обич Сънчо ни прегръща.

 

Раснахме така, с липите
и с мечтата си, крилата...
Патиланци днес - в душите,
с внуците кроим белята.

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??