Jun 27, 2021, 7:45 PM  

Pавни 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
431 2 6

От войни, от алчност и разрухи,
този свят съвсем се  вкамени.
И вдовишките очи са сухи,
сто сираци – хиляди вини.

И дали, и Бог сега се дразни,
или обвинява се, самин,
че пожертва някога напразно,
за греха едничкия си син?

Ех, очи човешки, ненаситни,
слепи сте за болка и печал,
с кървави криле, но пак ще литне,
над Земята ангел снежнобял.

Няма да прощава, или съди –
Бог ще въздаде, за "милостта".
Тъй било е и така ще бъде –
равни ще сме всички, под пръстта...

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Киев сегодня больше булгаковский,
В лицах свет от волнения,
Движется брат на брата и...
Будет сопротивление…
Семихолмовая пядь земли ...
  4062  15 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??