Oct 15, 2010, 11:46 PM

Пазител 

  Poetry
501 0 2

Два призрака обяздваха луната,
а харпия прострелваше звезда...
Кошмарът, яхнал черния си дракон,
през сънния прозорец отлетя.

След миг се заредиха многостени
с прозрачни, светлорозови ъгли,
цветя, в калейдоскопа подредени,
сияеха с искрящи светлини.

На морска пяна топлата завивка
кралицата - русалка претвори...
Невинна, несъзнавана усмивка
едно лице - икона озари.

А щом навън пробуди се зората
и с лъч докосна спящите очи,
бял ангел леко вдигна си крилата
и в бледия светлик се разтопи.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??