Feb 24, 2017, 2:22 PM

Пазителят на огъня /Началото/ 

  Poetry » Love
1148 5 2


 

На пясъка в лагуна морска тиха,

пред лунната пътека под звездите,

две хлапета недорасли спряха,

гледайки се влюбено в очите.

 

Ръцете дланите им в длани сплеха,

Жадни устни сляха се в целувка с жар.

Сърцата към мечтите им поеха,

Изгарящи в най-сладкия познат пожар.

 

Изумено от почуда, спря се времето,

гледащо хлапетата на този бряг.

Омагьосано на този миг от бремето,

замръзна в своя нескончаем бяг.

 

Видяло устните им детски недорасли,

как за първи път „Обичам те!“ изричат!

И сърцата свои, нему неподвластни,

как завинаги едно на друго вричат!

 

И за тез' хлапета, винаги от Бога пазени,

рояци падащи звезди подаде на мигът в ръцете

и в детските коси копринено атлазени,

венчета цветни от топазени мъниста вплете!

 

 

 

 

© Todor Nikolov All rights reserved.

20. 02. 2017 г.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??