Jun 1, 2007, 5:54 AM

Пей ми 

  Poetry
549 0 3
 

Пей ми

За великата река

И наводненията

Полетата с царевица

И избелелите

От слънцето усмивки


Покажи ми стари снимки

Как развяват знамена

Искам да се върна пак в училище

И да се търкалям във калта


И после искам да изляза от тази локва

И дъжда да спре да блъска

Искам някой да открадне котвата ми

За да се върна вкъщи


Пей ми

За Луизиана

Кухата китара да дрънчи

Като дъжда

И слънцето нарязва въздуха в дъга

С последните лъчи


Пей ми

Бавно

Както плачат негрите

По великата река


30.05.2007

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Силно, силно, силно - като мисъл и форма! Блъскам си толкова време какво носи словото ти и с този стих изведнъж идва отговора - индианците изпо.зват езика така - начинът на мислене и думата, която го покрива - образно, нетрадиционно, новаторски...
  • Ще замълча за да послушам с тебе...
  • Много тъга !
Random works
: ??:??