Пей, сърце
Пей, сърце! Но как сърцето ми да пее?
Как да живея само в радостта?
В страната ни все по-трудно се живее,
живеем само с голата мечта.
И как сърцето радостно да пее,
щом има бедни, страдащи край мен?
В тях, като въгленче, надежда тлее,
но нямат вяра в утрешния ден.
Сърцето ми пък своето си иска,
то иска песен, радост и любов
и с остра болка често ме притиска,
не отговоря ли на неговия зов.
Пей, сърце! И щедро ти раздавай
от своята всепобеждаваща любов!
На страдащи надежда светла давай,
води ни смело към живота нов!
© Мария Събева All rights reserved.