Aug 1, 2015, 7:57 PM

Пейзаж със светулки 

  Poetry » Landscape
256 0 2

Хем винаги гледам в небето,

но дъно до днес не видях.

Но аз си развивам кълбето

и както преди го твърдях,

 

със прежда простора ще вържа

да стане той мое небе.

А всички звезди ще отвържа

да паднат на земно  кубе.

 

Да бъдат светулчици нежни-

да мигат в надземен етаж

И в нощите земнокопнежни

да бъдат те траен пейзаж.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Почувствах се уютно сред нежната красота на стиха. Прекрасен е!
  • По детски чисто и копнежно, но не и по детски написано!
    Хубаво е Никола. Продължавай да мечтаеш в стихове!

    Весели празници!
Random works
: ??:??