Предъвканите рими на поета,
в песента на птица въплътени,
превръщат се в завета
на милион сърца ранени.
Разкъсаната дреха на луната
парцалена покрива онзи,
когото един ден земята
ще скрие тъй спокойна.
Недорисувана една картина
в ъгъла лежи покорно.
На нея отразени са ония,
които вече спят спокойно.
В стаята сумрачно жълта
поетът бди над листа бял
и тъмнината бавно го поглъща,
а искаше му се да е заспал.
Това е бремето, което
поетът плаща всеки ден,
намира муза там, където
лети високо белият орел.
Дали ще е разбран - не знае,
но пише рими, ден след ден,
а толкоз силно той желае
копнежът му да бъде споделен.
Предъвканите рими вече спят
и лунна дреха ги покрива,
една картина, вместо на стена,
в ъгъла покорно си почива.
© Erato Eratova All rights reserved.
Много ми хареса!