Dec 7, 2018, 1:09 PM

Пенсионерски празници 

  Poetry » Phylosophy
750 2 1

 

Пенсионерски празници

 

Шест месеца през лятото съм в село:

от ранна пролет, чак до есента.

И пенсийката си използвам смело

и с нея кошниците си плета.

 

Така творя от двадесет години.

Живея в къщата и в моя двор.

Не търся вече никакви причини

със свойте навици да влизам в спор.

 

И всеки ден е празник лют за мене

и този статус ми е благодат!

И тази възраст е красиво време,

не те измъчва никакъв диктат!

 

О, времето ти е дори излишно,

да пишеш, да отглеждаш зеленчук.

и без страха на времето предишно,

и без контакти с "менти" и "боклук"!

13.10.2017г. София

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??