Защо да мразя,
когато и омразата, и любовта
са еднакво изгарящи чувства.
Затова вземи светлина от моите очи.
Никога не мрази, а любов ми дари.
Аз съм твоето море, твоят въздух
плувай в него, гушни се във вълните ми
сърцето ти да се окъпе в пламенната ми любов
душата ти да се ласкае от нежността ми.
Любовта следи оставя в сърцата
падащи звезди е обичта
изгаря всичко и обича и копнее.
Подай ръцете и в рожденият ти ден
да изгорим от огъня на любовта
и пепелта от рози ще ни топли
до залеза на слънцето, до края на живота ни.
© Йонка Янкова All rights reserved.