Кристалният ток отразява в дъга светлината.
Качена на масата, вие бедра Пепеляшка.
Със жест отработен през рамото погледи мята
към Принц с поглед леко размътен след третата чашка.
Извива снага и по късата лъскава дреха
лепят се на куп похотливи придворни очите.
И всеки от тях е готов да предложи утеха,
но този сценарий отдавна го е препрочитала.
Изящният глезен заплита плиета по масата.
Среднощ е и залата още кипи като кошер.
Щом съмне, ще тръгне с карета-трамвай трета класа,
а Принцът ще дреме на бара, подпийнал и рошав.
Но още е нощ и блести мизансцена в позлата.
Развяла коси, Пепеляшка на маса танцува
и търси с очи и с наивен копнеж в тълпата
един, зарад който пантофка да губи си струва.
© Ели All rights reserved.