Sep 19, 2015, 7:17 PM

Пеперуда 

  Poetry
331 0 0

В онази малка къща

със срутен покрив и счупени прозорци,

за кой ли път се връщам

и намирам само руини.

 

Боядисвах с щастие стените,

на стъклата перденца от надежда закачих.

В менюто ни преобладаваха мечтите,

и се наслаждавахме на всеки прекрасен миг.

 

Буря от обиди надеждата далеч отвя.

Лавина от лъжи мечтите разпиля.

И се пропукаха стените … пропука се любовта.

 

Разхвърча се на парчета - моят свят – разбит.

Опитвах се отчаяно да събера остатъците в шепи,

aла в дланите ми оставаха само сълзи.

 

Онази малка къща в пламъци от спомени гори

и никога не ще е вече същата.

А ние в гъстия дим вече не се виждаме дори.

 

Цялата в рани от обиди и окована в лъжи,

прободена в сърцето от очи, които съм целувала хиляди пъти.

Да остана при теб? Може ли птица без криле да лети?

Или да тръгна? Облечена в страх, но свободна да търся нови мечти…

 

Пред мен зее пропастта на неизвестността,

а на плещите си нося тежка тъга.

Може да се влача в самота, но няма да се върна.

Нали съдбата все някога

дава на гъсеницата крила…

© Деница All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??