Nov 22, 2011, 9:20 PM

Per il mio caro figlio (На моя скъп син) 

  Poetry » Other
703 0 6



Заръмя този дъжд. Пак е сряда.

По пробития облак пробяга

сякаш тяло на гущер –

мокро зелено сребрист.

Всяка капка във сряда –

хладен зелен аметист .

Пък чадърът ми - стар като мен

и с копринени обръчи-съчки.

Кой в мъгливия есенен ден

ще изглажда небесните бръчки?

Ще дочакам да спре да вали.

По лицето ми – мокри листа

(като златни деца пеперуди).

Аз съм фея с прозрачни крила,

чакам някой да ме събуди...

 

 

© Джулиана Кашон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??