Разсипах захарницата с кристали обещания,
полепнали безцветно по дансинга на дните
и кода към сърцето ми безпаметно изтрит е,
изхвърлени - на спомените първите издания...
Бракуваните дрипи, които бях събрала
от тази неуморна житейска центрофуга,
до кофите оставих - дано да са в услуга
на скитащите котки и песове в квартала.
Обиденото време люти като цигара,
по устните ми щипе солта на самотата -
дали ще я дочакам щастливата си дата,
или ще я пропусна подобно малка гара?
Участвам, без да зная какви са правилата,
играта на въпроси и бягства ми омръзва,
но сякаш сила тайна незримо ме привързва
в бездушен периметър към кола на съдбата.
На нощите романа чета и препрочитам,
деня ми-кубче Рубик редя и пренареждам -
оранжево - за сила, зелено за надежда...
Коя и за къде съм осъдено се питам...
26.11.11г.
деня ми-кубче Рубик редя и пренареждам -
оранжево - за сила, зелено за надежда..."
Веригата на дните понякога ни стяга,
а други път погалва с перото на успеха.
узряваме полека сред черното и бялото
и свличаме съмнения подобно стари дрехи...