Jul 22, 2013, 1:43 PM

Песен за чесъна 

  Poetry » Other
2240 0 3

The work is not suitable for people under 18 years of age.

Чесънът е средство уникално:
витамин, храна, профилактик.
Срещу болестите ни коварни
става за поет и за критик.

Чесънът на масата с солчица,
ако има – хляб и маргарин,
на филията и със чубрúца –
всеки трети ще запее химн!

Дамите изтънчени се мръщят:
хапват слидка с китка магданоз,
че случайно ако с някой кръшнат,
въздържателен да не е коз.

Виж на село Вуте: за вечеря
мляска чесън, суче си мустак
и подхваща бузестата Пена
без чаршаф на стария креват.

Той, защото и без чесън може,
даже и без стръкче магданоз,
по-корав и здрав е станал, Боже –
Пена ще ви каже стиха – тоз!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??