Вещица ли черна
или дявол бе,
гдето ме прегърна
и ме залюля...
С черна ли магия
някой ме прокле,
та горчилки пия,
със счупени криле!
Сбърках ли я нещо,
имам ли вина,
че така горещо
мен ме прокълна?!
Хората се смеят,
поривът е жив,
а пък аз линея,
светът ми е крив!
Нека песни пеят
и се веселят,
аз пък ще линея -
съхне мой'та плът!
Нямам си любима,
а не съм дете,
хубавици има,
аз пък чувства - не!
Искам да обичам
и да съм щастлив!
В любовта надничам
и съм завистлив!
Нямам си любима,
имам ли сърце?!
В мен бушува зима,
аз не съм дете!
1950 г. Драгойново
© Христо Славов All rights reserved.