Apr 29, 2014, 11:07 PM

Песента 

  Poetry » Other
763 0 2

Подгонена
се втурна песента,
разсипана,
като торба стотинки,
по тротоара.

 

А вечерта
събра ги в шепа
и с тъгата
на привит клошар

в акордеона
пръст
прокарат.

 

Уеднакви
представите за другост.

 

На лятото в шалварите
прибра
смутените усмивки.

 

Една ръка,
протегната,
във канчето събра
учудване,

примесено с въздишки.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??