Apr 2, 2005, 10:03 PM

Песента на славея 

  Poetry
2384 0 1
Славей пее в моята душа.
Спри, не прекъсвай песента -
песен за обич, за любов.
Недей, за края ти да си готов.
Виж в очите ми зората,
не пускай в тях тъга.
С думи не давай самота
да влезе в мен защото ще умра,
а почувствай в мен звуци нежни.
Виж, славеят над розата стои.
В сърцето ти вихрушки снежни,
не искам в мен да завали!
Убий ме със целувка отровна,
убий ме нежно, без сълзи.
Нека краят в тази нощ греховна
като песен на птица да звучи.
Обречен си да си отидеш с песни,
но не от моята уста изпяти.
Обречен си да си отидеш с ласки,
но не от моите ръце изляти.
Върви си,
не се връщай при мене ти!
Отиди си,
не искам да се давя във сълзи!
Славей пее в моята душа.
Спри, не прекъсвай песента!
От теб не искам ни вопъл, ни зов.
Отричам се от теб любов!

© Ася Х All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??