Sep 24, 2007, 4:46 PM

Песента за една мечта 

  Poetry
583 2 3
Песента за една мечта

В парк един, през нощта,
срещнах аз лека жена.
След алкохола и в тъмнина,
видях само красива душа.

Щастливи, ръка в ръка,
кръстосвахме улиците на града.

И знаехме, че в свят - един друг,
свят без мъки и по-малко груб,
"ЛЮБИМИ" и "МИЛА" бихме се наричали
и много бихме се обичали.

Спорехме, говорихме и много се смяхме,
лудувахме, танцувахме и песни пяхме.

Но нощта отлетя и на сутринта,
изпариха се мечти, алкохол и тъмнина.

С нови, трезви очи се видяхме
и с погледи срамежливи се разбрахме.

Насам - аз бързо,тя - бързо натам
и вече за нея нищо не знам.

Но понякога, когато тъмна е нощта,
мечтая си аз за моята лека жена
и за свят един друг,
свят без мъки и по-малко груб.

© Алекс учо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??