Jun 3, 2022, 12:25 PM

Песничка с рефрен 

  Poetry » Love, Strict forms
491 6 14

    Ех, песничка с рефрен

    и в този слънчев ден,

    отново вдъхновен,

    аз влюбено ти пея.

 

И в този слънчев ден

сърдечно те лелея,

защото си за мен

пречудотворна фея.

 

Сърдечно те лелея

и щастие копнея

да бъдеш, ще излея

за теб стих откровен.

 

    Ех, песничка с рефрен

    и в този слънчев ден,

    отново вдъхновен,

    аз влюбено ти пея.

 

И в този слънчев ден,

тъй както си умея,

на тебе посветен

от любовта светлея.

 

Тъй както си умея

надеждно ще успея

цъфтяща орхидея

да си със цвят свещен.

 

    Ех, песничка с рефрен

    и в този слънчев ден,

    отново вдъхновен,

    аз влюбено ти пея.

 

И в този слънчев ден

душата ми зове я

от теб дъх прероден

и в небеса се рея.

 

Душата ми зове я

и плодовита Гея.

Ти водиш ме в алея

на Рай вечно зелен.

 

    Ех, песничка с рефрен

    и в този слънчев ден,

    отново вдъхновен,

    аз влюбено ти пея.

 

 

© Асенчо Грудев All rights reserved.

The work is a contestant:

Ноти за лятна песен »

12 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??