Пет цигани в нощта крадат -
разграбват нагло склада.
Те не копаят, не орат -
с това си вадят хляба!
Години непрестанен труд,
и дълг, и ипотеки -
след малко ще поемат път
по техните пътеки!
Какви ли мерки не съм взел,
и как не съм ги плашил!
Не може нищо да ги спре -
свирепите апаши!
Пазачът нейде се е скрил,
и как да се покаже?
Покаже ли се, знае че
от бой ще го размажат!
"Макаров"- ецът в мойта длан
патрон в цевта си крие.
За пет секунди - да река -
до крак ще ги избия!
Но после трябва да лежа
до края си в затвора,
и без със нищо да спася
от кражби други хора.
Стоя и мисля си - какъв
ли изход да намеря?
Не е ли, мисля, най-добре
да гръмна премиера?
И някой шеф от МВР -
та стига да се правят
на мачовци и на царе,
а нищо да не правят!
Да дойдат истински мъже -
които да се справят:
от кражби, рекет и терор
народа да избавят!
© Ангел Чортов All rights reserved.