Каква деликатна Луна...
наметнала златна жилетка.
Оплита спирали дъждът
във някаква вторнишка плетка.
Накапани, жълтеят покриви -
белязани от лапите на котки.
Звездите са души на гълъби,
пътуващи в небесни лодки...
© Джулиана Кашон All rights reserved.