Dec 3, 2013, 9:13 PM

Пир по време на буря 

  Poetry » Love
539 0 5

Ще вдигна пир след стъпките ти глъхнещи в нощта

и ще разливам в чаши тънкостенни самотата,

наздравица ще вдигна за онази (любовта),

страхливката след теб изчезнала в тъмата.

 

Под звуците на тишината ще танцувам с твойта сянка,

ще разпилея жар под босите нозе,

в мъглата от сълзи ще се извия като нестинарка,

за да усетя жива ли съм още... или не...

 

Днес ще пирувам с бурята, която ми остави

и ще прегръщам ветровете ù с премръзнали ръце,

ще си разкъсам дрехите и на дъжда ще се отдавам

да ме стопи, да ме разлее във бушуващо море...

 

Вълните му след тебе да те търсят ще изпратя,

в студената си ласка да те приютят,

      на моя пир да доведат душата ти,     

с наздравица за грешките да ù простя...

© Биляна Битолска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??