Oct 3, 2020, 7:30 AM

Пирон в главата 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
667 0 2

The work is not suitable for people under 18 years of age.

Пирон в главата

 

Навремето забих пирон в главата си,

мисълта ми да не пада, но уви,

някой този красив стих ми подари.

(Забравих кой е, но съм сигурен, че не беше ти!)

 

Изпаднах в летаргия зловеща,

очаквам поредната си среща,

животът е неспирен кръговрат,

лица, събития и обстановка непрестанно се менят.

 

Вървя по улицата и виждам луд поет,

и птици от ушите му излизат,

застанал във особен пирует,

по улицата клоуни и мангусти,

жонглират със човешките лица.

 

Надбягвах се със халифи и маймуни,

по клоните накацалите класни стаи,

без ученици болни от COVID-a.

Несретник там запита ме сега.

"Къде отиваш, господине? Това не ти ли стига?!"

 

"Това ли е моята страна?"

"Това е Тери Прачет" - той отвърна.

"Напушен е и иска повече трева.

И книгата не ще е тъй красива,

ако не си ти потънал във ..."

 

"Да, да" - отвърнах тихо и отминах,

дълбоко в себе си бях осъзнал,

не може да си крал в това човешко

блато дори да имаш някой магистрал.

 

Цар Тиква там застанал е с мисирки,

обича да му правят свирки,

обърнеш ли се става малко страшно,

но по пътищата пак е леко прашно.

 

"Ако щикът ти остър е - забивай го докрай.

И топките не драпай. Те не трябват.

Това не ти е коледна елха.

Ако ще виждаш тъмните ъгли - то просто ела ти малко настрана."

 

Така ми този странен глас заговори,

но уви, брато, не дават повече пари.

Ти просто върви си у дома.

Почти ще дойде вече сутринта.

 

Уморен затворих книгата на Пратчет!

Такава беше чудната страна!

© Атанас Маринов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • ДАмм, този пирон е разчовъркал къде ли не..Успех!
  • Пироните, като ми видят главата, се навиват на спирала...
    Глас!
Random works
: ??:??