Jan 8, 2020, 8:46 PM

Писана Рошана 

  Poetry » For kids
1507 2 8

Имаме си ний писана

с име рошаво – Рошана.

Много глезена, добричка,

тя за нас си е едничка.

 

Цял ден мърка на дивана

хитрата ни поспалана,

но щом скръцне се врата,

бързо скача на крака.

 

В очите ни поглежда

и си сладичко нарежда:

„Мяу, мяу, няма ли сега

да ми сложите храна?

 

Щото мила съм, гальовна

и къщовница грижовна,

обичта си щом предлагам,

нокти в ръкавички слагам.”

 

Тъй реди ги, тя, Рошана,

пухкавата ни котана,

и с опашката къделя

любовта си с нас споделя.

 

© Таня Мезева All rights reserved.

The work is a contestant:

Моят домашен любимец »

6 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??