Mar 12, 2014, 12:38 AM

Писателя 

  Poetry » Other
507 0 5
Писателя
                            на А.А.

Осъмнал във стая под наем
и дълг, който трябва да връща,
Писателя пише, незнаен,
за левче - за хляба насъщен.

Понякога няма трошица,
но пише, премръзнал и гладен,
а болката в него изтича
и листът попива я жадно.

Тогава се ражда тоз Разказ,
над който след няколко века,
възкликнал: ,,Това е прекрасно!'',
сълза ще пророни Човека.

Ох, само дано не потърсят,
пленени от думите скромни,
къде му е родната къща!
Че Гения днес е бездомен...
 

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??