Пияна молба
Моля се сам
на Господа -
мир и обич
да ни даде,
врага далеч да заведе.
Моля се скръб и болка
да не познавам,
лишения и глад
да не траем.
Моля се, да виждам
усмивки;
пълни маси със вина
най-пивки;
приятели верни
за песни в таверни;
за голяма кесия!
Ех, ех, орисия!
Моля го сам,
дали ще ме чуе!?
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ All rights reserved.