Dec 11, 2019, 10:45 AM

Пиянство с безпаметна вода 

  Poetry » Phylosophy
524 6 12

ПИЯНСТВО С БЕЗПАМЕТНА ВОДА



Напих ли се с безпаметна вода,

та в мислите ми е безкрайно бяло?  
В зеления кипеж на утринта 
не помня даже да ме е боляло.  

 

Изпрах зората в мътен вишнев сок,

прострях я над смълчаните градини.

Далеч е Раят, а високо Бог.

И ти единствен рече ми Любима.

 

Небето над опушения град 

когато те очаквам, е красиво.

Дали все още ангелите  спят

и бисерен снежец ли ги покрива?

 

И щом студът от тишина искри,

а аз не смея въздух да поема,

навярно Бог е драснал ред, два-три

от строфите в небесната поема.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??