May 19, 2020, 6:13 PM

Плач 

  Poetry » Civilian
460 0 0

Вие плачете, аз знам,

отрудени сте и обременени

и в сърцето си изпитвам срам,

че не зная как да сте спасени.

 

Скръбта властва в тоя свят,

вие сте потиснати и унизени,

щастлив е който е богат,

а вие сте роби смирени.

 

Неправдата навсякъде царува,

съдиите отсъждат в полза на богатите,

с пари всичко се купува,

да търпите туй е основния от постулатите.

 

За вас мисля и страдам,

гризе ме отвътре съвестта,

искрено искам да ви помагам,

но безсилен съм да оправя света.

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??