Плачеш ли, любов? Защо си тъжна?
Учиш се на доживотно чакане.
Колко пъти ми остана длъжна?
Пак ли съм ти рамото за плакане?
Слънцето крадеш. Е, не е честно!
Все на плач от теб избиват песните.
Трудното изглежда много лесно,
само, че съвсем не съм от лесните.
Дай да помълчим, че ми накъртва,
лепкава тъга. Ловят ме бесните!
Оплаквачката във мен е мъртва.
Вещицата хваща неизвестното...
© Надежда Ангелова All rights reserved.