Плачът на земята
Запях и песента ми достигна небето.
Запях и радостта ми влезе във сърцето.
Зачаках светлината, а мръкна в утринта
И пътя ми нелесен внезапно начерта.
Бучене се разнесе. Просторът затрептя.
Земята се разтресе. Побегна радостта.
О, майчице, не бързай! Ти още потърпи!
Но някъде дълбоко дочух гласа ти: „Спри!
Душата ми ранихте. Сърцето ме боли.
Със рани ме покрихте. Днес молите, нали?
Горихте ме без жалост, посипахте с барут.
Отровихте плътта ми. Човекът днес е луд.
Предупреждавах често. Болеше ме гръдта.
Изтръпнала говорих: отива си света.
Сложете си ухото, легнете на пръстта,
И слушайте как плаче във нея песента,
И с болка се прощава със вас и с радостта...”
Заплаках и извиках: „Прости ми, Боже мой!
Вместо разруха сетна Ти изпрати покой!
Ще тръгна по следите на трудния Ти път,
За да спасим съвместно с Теб земния ни кът.”
- Когато се научиш след Мене да вървиш,
Тогава светла радост ти ще сътвориш.
© Стойна Димова All rights reserved.
Един поглед назад понякога се оказва поглед към бъдещето...
Силна прегръдка за хубавия стих. Вдъхнови ме, сътвори ми радост, за което ти благодаря от все сърце.