Aug 8, 2020, 7:29 AM

Пленница на мрака 

  Poetry » Free verse
850 6 6

Напират хиляди въпроси...

Нима съм пленница на мрака!?

Светлината в душата избледнява,

пречупена пред непосилното

си бреме да бъда, Никоя

в този свят...

Та аз на никого не преча,

дори на мравчиците

правя път...

Бял гълъб пърха в душата...

Но, крилата му покрити

с изумруди...Защо така тежат...

За полет в синевата си мечтае

но вериги тежки и злокобни

дърпат го назад...

Едно защо крещи в тишината!

Защо съм клета пленница на мрака?

Тогава в мене чувствата бушуват

а добротата ми изглежда чужда,

неразбрана, нелогична и отхвърлена.

А неправдата диша със пълни гърди...

навред се сипят отровни стрели

които се забиват направо в душата.

А белият гълъб прибрал е тъжно

крилата си и жадно се взира

в най - светлия лъч на надеждата.

Жадува за истина!

Жадува за правда!

Жадува за мир и любов

във душата си...!

 

Тогава снежно бяло перце

от синевата се спусна,

докосна с надежда и обич душата -

писъмце от Ангел Хранител - изпратено.

...Спомни си коя си?

И смело по- пътя върви...

И тогава разчупи се със трясък

лъжовната клетка на мрака -

матрицата се пропука и отпусна

отровните си пипала...

И толкова е хубаво да усетиш

полъха на свободата -

да бъдеш себе си,

да мислиш,

да твориш...

И ангелска песен в звездната вечер напомня

за смелите воини на светлината...

а белият гълъб свободен полита,

към най - светлия лъч на надеждата...

 

07.12.2019г

Катя Джамова

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Гавраил, благодаря ти!
  • И аз прочетох с удоволствие.Поздрав.
  • Мили приятели, благодаря ви от сърце
    за хубавите думи и коментари!
    Бъдете здрави и вдъхновени!
  • Чете се леко и с удоволствие!
    Поздравления, Катя!🌹
  • Харесва ми! Когато човек е силен, той може да разчупи "лъжовната клетка на мрака" и почувствал полъха на свободата,
    да мисли позитивно и да твори. Поздравления, Катя!
  • Мъдрите казват, че най-тъмно е преди разсъмване. Много ми хареса този оптимистичен финал, Катя, на фона на размислите за обсебващата сила на мрака:

    "И ангелска песен в звездната вечер напомня
    за смелите воини на светлината...
    а белият гълъб свободен полита,
    към най - светлия лъч на надеждата..."

    Отново /чрез белия гълъб/ възвестяваш надежда за един по-хубав и справедлив свят, в който светлината е основната ценност! Поздравление!
Random works
: ??:??