То не бяха тройки,
чудни водопади.
Породисти бройки,
Формули, награди.
Дълги магистрали,
бързи лимузини.
Бели нощи в Бали,
дръпнати богини.
Яки пости в Банско,
секси спа курорти.
Рози и шампанско,
новите паспорти.
Мацки за милиони,
модни калобрани.
Левски шампиони,
стреляни глигани.
Явки на Слънчака,
готини братушки.
Танци в Чака-Рака,
белене на чушки.
Кризи под ребрата,
нощни пеперуди.
Срещи със зората,
прошки и заблуди.
Празници в Патая,
делници в Марбея.
Пропуски за Рая,
призраци в музея.
Духове в бутилки,
стълби към небето.
Булки, болки, билки.
Мъки, общо взето!
Юри
Йовев
Април
2020 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.