Чадърите преливат
в капковидна тишина
и лек жасминов тембър.
Адажио,аморе и малко суета,
аз днес ще пея по Декември.
Във синьото кафе,
след осем вечерта
не идва любовта
и валентинови сърца догарят
във искрици кадифеност.
Канела и една мечта
тушира в погледа
изреченост.
Навънка чака обичта
с букет "до истинската... нея"
(по Декември)
Ванилия, червен салон
и малко бренди.
Кехлибарен разлива се
денят,
копринено капризен мърка.
Мъгла и тихата тъга
по улиците на Несебър.
Локал и черно бял роял,
нощта клавирно
разсъблича любовта,
финално, по Декември.
Булевардно пусто е
във тази бяла самота
със лек бадемов тембър.
Адажио, аморе и малко суета...
свири ме по Декември.
© Киара All rights reserved.
За много години, Киара!!!