Искам в мрака да вляза,
и този дъх да прегърна
с глас като гарван да грача,
да се обърна и да си тръгна.
Да ме гледаш, сякаш старица кротко плете,
да искаш всичко от мене по детски,
като недорасло дете!
Но бягаш, не можеш да вземеш просто така,
протягаш ръка и ме питаш...
Сълзите ти, майко, имат ли цвят?
Така по детски в неразбраният свят.
© Любов Никифорова All rights reserved.