Apr 18, 2015, 11:34 PM  

По „Гола и боса” от Андромаха 

  Poetry
392 0 1

 " И някак си не мога да ти кажа,
             и ме боли от твоите въпроси...
                             аз ходя боса по паважа
                             и гълъбите също ходят боси.
       Обичам да танцувам с самотата,
              да се целувам с падащи звезди.
                             В безлунни нощи ходя по водата...
                             водата също като мен не спи.
       И с вятъра се любим откачено,
               от него нямам нищо скришно,
                             той, вятърът... и той е като мене,
                      а ти... ти не разбираш нищо."

 

За болката една душа

безутешно търсеше убежище.

Хора отминаваха в дъжда,

обичта превърнали във вещ.

 

Нощта бе необятно синя,

като мелодия в негърския блус.

Саавската царица сред пустиня

разбра на любовта горчивия вкус.

 

© Вили Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Значи и тя обича да пие пелин,
    защото в пустиня не се поддържа пчелин...
Random works
: ??:??