За паркомястото пред блока
все става суматоха!
"Кой превари -той завари! "
Те това е!
И започват се интриги,
нали във блока все сме шушумиги!
Я чистачките ти вдигне,
я огледалото ти ритне!
Или пък небрежно с ключа
по боята драскотина ще забучи!
Случва се и бележка да намирам
с думи, които не ща и да разбирам!...
А стане ли пък зима!...
Оле майко мила!
Най-хубавото място
все заето е - че то е ясно!
Пролет пък, във тая кал,
всеки в калища орал -
по колата хвърля смело,
все едно си е на село!
Лятото пък - никой няма!
Всеки е при татко, мама,
гледа кокошчици, овце,
или пък прасе пасе!
А есента като се върне,
всичко в блока иска да обърне!
Нали дошъл си е от село
иска да покаже "кво си е донело".
Та така пред блока
отново става суматоха!
Коли - каруци,
странни звуци!...
Компоти, зимнина, туршия...
Е, че може ли и без ракия?!
Подготовката тече,
зимата ще се яде!
А пред блока моят скромен авто-мобил,
не е надалече ходил!...
Е, отидох на море,
но толкоз! С парите трябва и да се яде!
И гледам от балкона таз стихия,
народът се завърна - ужасия!...
Но какво пък, граждани сме всички!
Пак започват съседските привички...
И не гледам вече телевизия -
сериалите са в блока!
"Биг Брадър" , екшън, "Евровизия" ...
Абе... Мани!... Не, че аз съм стока!...
© Добромир Иванов All rights reserved.