Feb 1, 2007, 11:09 AM

По-лесно 

  Poetry
775 0 4
Слънцето по-лесно ще докосна,

отколкото сърцето ти - парченце лед.

До луната по-лесно ще стигна,

отколкото да стигна до теб.

Вятърът по-лесно ще догоня,

отколкото по стъпките след тебе да вървя.

От дъжда капките ще взема,

за да окъпя болната ми днес душа.

По-лесно ще е в огън да горя,

отколкото за тебе да копнея.

По-лесно е за тебе да умра,

отколкото без тебе да живея.

По-лесно ще разбия каменна стена,

отколкото леда в душата твоя.

По-лесно ще намеря в дявол любовта,

отколкото за тебе да се боря.

По-лесно е за мен това -

да бъда птица без крила и пак да полетя.

Но аз избирам трудното сега...

да бъда „Аз” и към тебе да вървя.

© Десислава All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??