Aug 7, 2011, 11:09 PM

По нашенски 

  Poetry » Civilian
527 0 1

Във София, пълна с идеи,

със стоки китайски и турски,

мисъл такава дойде ми:

- Да си ушия потурки!

 

Бай Ганю е майстор-хлебар.

Предложи ми плат от тесто,

забърка го с много вода:

- Ще артиса - казва - И за палто!

 

На масата седнахме двама.

Труд закипя, забоботи -

правихме, струвахме - задрямах.

Бай Ганю ушил ми кюлоти.

 

Платих аз на Ганя масрафа.

Прибирам се тихо. Оскърбен!

Водица от стъклена гарафа

тъй пийвам си ден подир ден.

 

28.08.2011 - София - Свободей Огражденец

 

 

© Свободей Огражденец All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??