Oct 13, 2015, 9:26 PM

По небесните пътища 

  Poetry » Other
279 0 0

Аз от Ботева се уча,

Дебелянов и Вапцаров,

ако с бизнес не сполуча –

душа пълна да е с вяра.

 

Тя навярно ще ми трябва

за отчет пред свети Петър,

щом духът тунела грабне

към последен километър.

 

И така, пред храма Божи,

с купола и кръст на вишка,

нищо няма да тревожи

мисълта – червена нишка.

 

Тъй летя по нея – право,

в пропаст страшна зее ада,

но нататък продължавам,

пред вратите райски сядам.

 

И със „Вяра” на Вапцаров,

с Яворова „Калиопа”,

горе в рай душата вкарват,

долу – пепел в урна – с попа.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??