Mar 25, 2018, 8:19 PM

По „Неверница“ от Андромаха (Белла) 

  Poetry
385 0 3

По „Неверница“

от Андромаха (Белла)

 

Не вярвам в онова добро,
което постоянно се усмихва.
Не вярвам в сладкото дърво
със чийто плод така се свиква.

 

Не вярвам в правдата нахална,
застрелваща от упор чужди истини.
Не вярвам в нищо идеално...
светците на земята са измислици.

 

Аз вярвам в точната ръка,
раздаваща понякога плесници,
във мълнията и в гърма
на Твоите небесни колесници.

 

Аз вярвам в къшейчето хляб,
намерило глада по чудо.
В дъжда в очи на някой сляп
прогледнал във заблуда.

 

Аз вярвам в тайната любов,
която може би е луда

 

Аз не вярвам в божествена правота,

разпалвала от векове безбройни клади.

Не вярвам и в словата от амвона,

обещаващи призрачни награди.

 

Аз не вярвам в лицемерно благочестие,

което мрази думичката „извинявай“.

И нищо чудно, щом църквата учи,

че за всичко винаги е била права.

 

Аз вярвам, че всичко се връща

в незнаен ден, в незнаен час.

Добро ненаказано няма

и за злото го вярвам аз.

 

И вярвам в тайната любов!

Онази, що не бива да признаеш,

но да сториш всичко си готов,

за което без после не се каеш...

 

© Вили Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, на всички, които са ме посетили! Много ценя и оставените коментари! Но бих префразирал един от тях в смисъла на "каквото долу - това е и горе"! Защото хората са измислили и подредили, създали
    онова, горе. Аз поне мисля така и се надявам да не обидя искрено вярващите!!
  • Много ми хареса! Поздравления!
  • Знаеш ли, и горе няма идеални. пише го в светите книги. Каквото е горе, това е и долу... много ми хареса! Браво!
Random works
: ??:??