Jul 6, 2021, 11:49 PM

По повод на 6-ти юли — Световен ден на целувката 

  Poetry
207 1 2

(по Христо Смирненски и

академик Александър Теодоров-Балан —

„БАЛАНИАДИ*“ и „устодопреници*“)

 

блажени всички

сърцеединени и

устодопрени

 

блажени всички

душесъкровени и

устоскрепени

 

блажени всички

дух в дух въплътени и

устослепени

 

блажени всички

любвеозарени и

устоспоени

 

........................................

 

извор:

 

*https://liternet.bg/publish10/hristo_smirnenski/balaniadi.htm 

© Стоян Минев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Блаженни да са, че с допира на усните много се говори, но понеже в грешен свят живеем с усните сме преобърнали нещата и лесно с усните предатели ставаме!
  • блажени всички...
Random works
: ??:??