Ти вървиш самотен, уморен,
нов живот си търсиш.
Този е отдавна празен, изхабен,
не виждаш смисъл да се мъчиш.
Очите празни търсят със копнеж,
вървиш отдавна, идваш отдалеч.
Там, където любовта стойност няма,
там, където всичко е бюро "Размяна".
"Дай ми шанс, ще ти го върна,
дай услуга, дай пари..."
А кой с любов ще те прегърне,
когато много те боли?
И бягаш ти, защото смисъл няма,
бягаш, търсиш своя дом,
там, където отново ще сте двама,
където и за теб ще има във дъжда заслон.
Ти вървиш самотен, уморен,
нов живот си търсиш.
Сам, от тишината обграден,
своя спътник във живота търсиш.
Но идва вечер, лягаш изморен
и с надежда чакаш следващ ден.
Но той идва и си отива,
всеки спомен блед отмива.
Въртиш се в кръг,
не намираш път.
И връщаш се обратно,
там, откъдето бягал си стократно.
Ненамерил своя нов живот,
завръщаш се при старата любов.
© Ирина All rights reserved.